Bizim Hikayemiz

İzmirliler, 1938 yılında, İzmir Kemeraltı'ndaki dükkanda Sefer Usta'nın enfes yoğurt ve kaymakları ile tanıştılar. Başlattığı tatlı serüveni ile İzmir'in alamet-i farikalarından biri olan Özsüt Muhallebicisi, 1980 yılına gelindiğinde Özsüt ustalarının da ortaklığıyla büyümeye başladı. İlk şubesi, İzmir Alsancak'ta açılan Özsüt, 1996 yılında 6 farklı şubede müşterilerini ağırlamaya devam etti. 2002 yılında şube sayısını 50'ye çıkarmayı başaran marka, 2014 yılında Infinity Invest Holding’in satın almasıyla yoluna yeni bir kimlik ve bakış açısıyla devam eden Özsüt, 2014 yılının Mayıs ayında Azerbaycan'ın Bakü şehrindeki şubesini açtı. 78 yıl önce, 16m²'lik dükkanda kapılarını açan ve şu an Azerbeycan ve Türkiye'deki 46 şehirde bulunan 180'in üzerinde bayisi ile müşterilerine hizmet vermeye devam eden Özsüt, bugün 10 bin m²'lik fabrika alanı ve bin 500 m²'lik soğuk hava deposu ile 3 bin kişiye istihdam sağlıyor. Türkiye çapında günlük pasta dağıtımı yapan tek firma olan Özsüt, gelecek dönemde Orta Doğu ve Avrupa ülkelerine yapacağı yatırımları için ise fizibilite çalışmaları devam ediyor.

Özsüt geleneksel eşsiz lezzetlerinin sırrını Osmanlı Sarayı'ndan alıyor. Osmanlı sarayında çalışan bir tatlı ustasının, Sefer Usta'nın ailesinin yanında işe başlaması ile, Sefer Usta geleneksel sütlü tatlıların tüm sırlarını öğrenme fırsatını yakalıyor. 70-80'li yıllardan itibaren İzmir'in en ünlü tatlı durağı olarak bilinen Kemeraltı Özsüt, tatlı serüvenine geleneksel tatlılar üreterek başlamıştır. Günümüzde geleneksel Osmanlı tatlıcılığının sırlarını, Fransa'nın modern ve köklü pastacılık anlayışıyla bütünleştirmeyi başaran marka, geniş ürün yelpazesine yemek, kahve, çikolata ve dondurmayı da ekleyerek tüm lezzet severlere hizmet vermeye devam ediyor.

Özsüt'ün hikayesi İzmir Kemeraltı'nda 16 metrekarelik bir dükkanda başladı. Sefer Usta'nın yolu Osmanlı Sarayı'ndan çıkma bir usta ile kesişerek eşsiz lezzet sırları ile buluştu. Geniş ve farklı menümüzle siz misafirlerimizi 78 yılın ardından aynı özen ve keyifle ağırlıyoruz.

Yıl 1938'di...

Sefer Usta bu topraklarla özdeşleşmiş geleneksel tatlıcılık sırlarını Özsüt'ün akıl defterine bir bir yazdı. O gün açılan kapı bir daha hiç kapanmadı.

Tatlılarımıza yalnızca özel çiftliklerden gelen taze günlük süt katıyoruz. Sütlü tatlılarımızın lezzeti ve dokusu, pirinci özel değirmenlerde öğüterek hazırladığımız sübyeden geliyor.

Kazandibi, muhallebi, ekmek kadayıfı, peynir tatlısı, aşure gibi geleneksel tatlılar üreterek sektöre giren Özsüt, zaman içinde ve müşterilerinin talepleri doğrultusunda klasik 'tatlıcı dükkanı' olmaktan çıkarak, kafe konseptine geçiş yaptı. En son ve ileri teknolojileri kullanarak büyüyen Özsüt, şu anda günde 60 bin porsiyon pasta, 150 bin porsiyon sütlü tatlı, 20 bin porsiyon şuruplu tatlı, 7 ton dondurma, 600 kilogram el yapımı çikolata ve 7 ton unlu mamül üretmektedir. Ürün yelpazesinde bugün, kurabiyeler, sütlü tatlılar, dondurma ve kuplar, kahveler, çikolatalar, dondurmalı tatlılar, özel ve klasik pastalar bulunan Özsüt, Anadolu ve dünya mutfaklarından yemeklerini misafirlerinin beğenisine sunuyor. Özsüt'ün en önemli özelliklerinden biri de Türkiye çapında günlük pasta ve tatlı dağıtımı yapan tek firma olması... Bu dağıtımla ayda 350 bin kilometre yol yaparak lezzetlerini mağazalarına ve misafirlerine ulaştırmaya devam ediyor.

Lezzetin yaratıcılarından... Fransa ve dünyadaki ünlü pasta okullarından pastacılık konusunda önde gelen danışmanlarla çalışarak farklı lezzetlerde çok özel pastalar yaratan Özsüt, tüm şubelerinde bu pastalarını misafirlerinin beğenisine sunuyor.