Hakkımızda
1938 yılından bu yana değişmeyen lezzetleriyle mutluluk tadında ürünler yaratan Özsüt’ün mutfağına yalnızca en taze malzemeler girer. Yemeye doyamadığınız pastalarımızın sırlarından biri tazelik ise diğeri ilk günden bu yana itinayla koruduğumuz kalite ve 87 yıllık ustalığımızdır…
Saray mutfağından bir tatlı ustası, Cumhuriyet döneminde bir dükkânda çalışmaya başlar ve birbirinden leziz tatlılar yapar. Dükkân sahibinin yeğeni, tatlı yapımının tüm inceliklerini bu ustadan öğrenir ve bir gün kendi dükkânını açmaya karar verir. Önce yoğurt ve kaymak satarak başlar işe… Ardından serüvenine geleneksel tatlılar üreterek devam eder. Özsüt’ün bacasını tüttüren ilk tatlı, bugün hâlâ aynı tarifle hazırlanan kazandibidir…
Sefer Urlulu ya da herkesin hitap ettiği adıyla Sefer Usta’nın, 1938 yılında İzmir Kemeraltı’ndaki 16 metrekarelik bir dükkânda başlattığı Özsüt’ün marka yolculuğu işte böyle başlıyor.
70-80’li yıllarda ününü giderek artıran Özsüt, kısa sürede İzmir’in önde gelen isimlerinden biri hâline geliyor.
1991 yılında ilk şubesini Alsancak’ta açan Özsüt, Sefer Usta’dan bayrağı devralan oğlu İbrahim Urlulu yönetiminde dev bir üretim ağı ve mağazalar zinciri kuruyor. 1996 yılında franchising sistemi ile Türkiye’nin dört bir yanına hızla yayılıyor. 2002 yılına gelindiğinde şube sayısı 20’ye yükseliyor.
Bugün 45 ilde 150’yi aşan mağazası ve yurt dışında bulunan 8 şubesi ile Türkiye’nin en köklü markalarından biri olarak misafirlerini ağırlamaya sürdüren Özsüt, dünyanın önde gelen tatlı şeflerinden Karim Bourgi’den aldığı danışmanlık hizmeti ile geleneksel lezzetlerine dünya mutfaklarından eşsiz tatlar ekliyor.
Hem yerelde hem de globalde ününü her geçen gün artıran Özsüt’ün, kültürümüzün unutulmaya yüz tutmuş binlerce yıllık gizli tariflerinden dünya mutfaklarına uzanan zengin menüsü ile tatlarına hayran bırakan lezzet yolculuğu bugün hız kaybetmeden sürüyor!